ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricumse wijk viert gewoon Halloween ondanks negatief advies veiligheidsregio: "Moet makkelijk kunnen" | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Vrijdag 30 oktober 2020 om 20:30 | bijgewerkt: zaterdag 31 oktober 2020 om 07:49 uur
  • Maarten Groeneweg

BLARICUM - De Blaricumse wijk Blaricummermeent viert dit jaar gewoon Halloween, ondanks de strengere coronamaatregelen. De veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek adviseert bewoners met klem om het feest thuis te vieren en kinderen niet langs de deuren te laten gaan, maar buurtbewoners van de Blaricummermeent zijn het daar niet mee eens.

Blaricummermeent
Blaricummermeent NH Nieuws

"Gewoon met de huidige coronaregels moet dat makkelijk kunnen", vertelt een buurtbewoner. "Als wij hier op pad gaan dan zijn er misschien vier of vijf ouders, die kunnen prima van elkaar afstand houden. En de kinderen vormen geen gevaar, dus die kunnen lekker snoepjes verzamelen."

Maatregelen

De ouders zeggen extra maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kiezen velen ervoor een snoeppot voor het huis neer te zetten en worden er zakken aan stokken gebruikt om afstand te creëren. "Ze mogen ook niet meer aanbellen, wij gaan alles blokkeren", vertelt een ouder. "Om alle contactmomenten weg te halen."

NH Nieuws

"En waarom niet", vertelt een ouder.  "We doen er niemand kwaad mee denk ik dan. Zeker als je het snoep neer zet en een paar stappen achteruit zet. Die blije gezichten van die kinderen, dat is fantastisch."

Discussie

"Er is natuurlijk ook discussie in de wijkfacebookgroep", weet een buurtbewoner. "En in het algemeen zegt iedereen: wij gaan door. Maar je moet ook maatregelen treffen. Je moet er rekening mee houden, je kan niet zomaar als vorig jaar met een hele groep langs gaan."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren