ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Klaassen geniet van terugkeer bij Nederlands elftal | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Donderdag 12 november 2020 om 10:17 | bijgewerkt: om 11:44 uur
  • Redactie

AMSTERDAM - Davy Klaassen is zijn rentree bij Oranje goed bevallen. De 27-jarige middenvelder uit Hilversum speelde woensdag tegen Spanje (1-1) zijn eerste interland in drie jaar tijd. "Het is wel anders dan normaal. Ik vond het best speciaal om me weer te melden."

Klaassen in Oranje
Davy Klaassen namens het Nederlands elftal tegen Spanje Pro Shots / Stanley Gontha

Ajacied Klaassen viel in de Johan Cruijff ArenA na rust in. Na een matige eerste helft ging het in de tweede helft beter met het Nederlands elftal. "Spanje kwam er in de eerste helft vaak uit. Het is een goed team met balvaste spelers. Het zijn geen koekenbakkers waar we tegen spelen", aldus Klaassen. "De tweede helft deden we het voorin beter. We kregen er meer druk op. Aan het einde kregen we twee honderd procent kansen. Die moesten er in."

Toen Klaassen in 2017 voor het laatst meedeed bij Oranje, was de situatie niet te vergelijken met nu. Nederland had het EK van 2016 gemist en plaatste zich ook niet voor het WK van 2018. "Ik merkte het toen ik maandag binnen kwam: het was een hele frisse sfeer. We hebben een goed team."

"Het zijn geen koekenbakkers waar we tegen spelen"
Oranje-international Davy Klaassen

Aanstaande zondag (Bosnië en Herzegovina) en woensdag (Polen) speelt Nederland opnieuw. Beide wedstrijden zijn in het kader van de Nations League. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren