• Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 13 november om 16:56 | bijgewerkt: om 17:13 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversum start maandag met een campagne om verkeershufters te wijzen om de overlast en het gevaar dat ze veroorzaken op de straten van het dorp. De gemeente komt onder meer met een 'rustig aan baan' op plekken waar al tijden veel klachten zijn over het rijgedrag van automobilisten. 

Automobilist stock
Automobilist stock Pixabay

Er zijn al veel langer klachten over het rijgedrag van automobilisten op bepaalde Hilversumse wegen. Het gaat niet alleen om te hard en gevaarlijk rijden, maar ook om geluidsoverlast door het veel te harde optrekken. 

Hilversummers hebben vooral klachten over het rijgedrag van automobilisten op de Bosdrift, de Lorentzweg, de Professor Kochstraat, de Utrechtseweg, de bocht Naarderstraat/Melkpad en de Loosdrechtseweg. Automobilisten worden daar extra gewezen op de overlast en worden zo opgeroepen om langzamer te rijden. Maar het gaat verder: ook de politie gaat er de komende tijd extra handhaven. 

Posters

Daarnaast komen er door heel Hilversum posters te hangen om automobilisten en andere weggebruikers bewust te maken van wat 'normaal rijgedrag is'. "Met een positieve insteek laat de campagne zien wat huftergedrag in het verkeer doet voor omstanders en dat je met rustig rijgedrag het verschil kunt maken", aldus de gemeente. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren