ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nu al topdrukte voor Hilversumse kerstboombezorgers: "Behoefte aan gezelligheid" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zaterdag 28 november 2020 om 15:44 | bijgewerkt: om 21:55 uur
  • Laura van der Molen

HILVERSUM - Goede vrienden Hylco en Mike hebben tijdens de coronacrisis een kerstboomservice uit de grond gestampt. En nu de feestdagen naderen, valt één ding in het bijzonder op: "Steeds meer mensen kopen eerder een kerstboom, omdat ze behoefte hebben aan gezelligheid",  legt Hylco uit. 

Snapshot Video 213390 (00:20)
Snapshot Video 213390 (00:20)

De heren wilden altijd al kerstbomen verkopen, dus toen dit jaar hun oorspronkelijke werk even stil kwam te liggen, was dat voor hen een uitgelezen moment: "Je kan gaan zitten zeuren of denken in creatieve oplossingen",  vertelt Mike. De mannen geven de voorkeur aan dat laatste en besloten de daad bij het woord te voegen. 

Via-via vonden Mike en Hylco een leverancier. Normaliter zijn deze derde partijen niet echt happig op nieuwe afnemers, maar toen de leverancier hoorde van de coronaproof-insteek, was hij al snel om. "Het is hartstikke druk bij tuincentra en we kunnen ons voorstellen dat mensen zo'n plek liever mijden in dit soort tijden",  vertelt Hylco terwijl hij een boom van zijn eigen lengte moeiteloos van de kar af tilt. 

NH Nieuws

De eerste bestelling kwam anderhalve week geleden al binnen bij de Gooise kerstboombezorgers. Opvallend, vinden de twee Hilversummers. "Je kan merken dat mensen veel thuis zijn, niet op vakantie gaan en behoefte hebben aan toch dat stukje gezelligheid",  merkt Hylco op. Inmiddels hebben de mannen ruim 25 bomen bezorgd.

Het loopt niet alleen storm bij Mike en Hylco. Ook tuincentra, bijvoorbeeld 'Rebel' in Huizen, hebben het hartstikke druk. Zij moeten soms zelfs 'nee' verkopen aan hun klanten. Bij Mike en Hylco wordt de voorraad regelmatig aangevuld, zodat ze er voldoende beschikbaar hebben.

Kersthits

De mannen werken coronaproof, maar maken van de bezorging een feestje. Terwijl de kersthits uit de speakers komen, wordt de boom met een met kerstlichtjes versierde aanhanger voor de deur afgeleverd. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren