• Vrijdag 01 januari om 10:00 | bijgewerkt: om 10:42 uur
  • Carlijn Kolk

'T GOOI - Het woord corona zal ons leven de komende maanden zeker nog beheersen, maar ook daarbuiten staat er in 2021 genoeg te gebeuren in ‘t Gooi. NH Nieuws blikt alvast vooruit.

Wordt er eindelijk een besluit genomen over de vaarverbinding in Loosdrecht
Wordt er eindelijk een besluit genomen over de vaarverbinding in Loosdrecht NH Nieuws

1. Weesper Sanne Smeets zet eerste stappen in boerderijcoöperatie met Vers aan de Vecht

De Weespse heeft een droom: een boerderij die 200 huishoudens van groente, fruit, boter, kaas en eieren voorzien. Na een jaar plannen maken, gaat komend jaar de eerste fase van start. Samen met boerderij de Groene Griffioen gaan ze een groentepluktuin starten op abonnementsbasis voor circa 70 huishoudens. Lees hier verder. 

2. Hondenuitlaatservices niet meer welkom in Gooise natuur

Vanaf 15 juli 2021 is het voor hondenuitlaatservices verboden om met groepen honden te komen naar het Goois Natuurreservaat (GNR). De organisatie merkte de afgelopen tijd dat de druk op de natuur door vooral hondenuitlaatservices sterk toeneemt. De vele hondenuitlaatservices met de grote groepen honden zorgen volgens het GNR voor veel overlast voor recreanten en andere dieren. Hondenbezitters zijn overigens nog welkom als ze maximaal drie viervoeters per begeleider bij zich hebben. Lees hier verder.

3. Wordt er eindelijk een besluit genomen over de vaarverbinding in Loosdrecht?

In het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen is het idee geopperd voor een nieuwe vaarverbinding tussen het Hilversums Kanaal en de Loosdrechtse plassen. Zo kunnen mensen kleinere rondjes varen. De beslissing hierover is al een paar keer uitgesteld. De bedoeling is dat rond de zomer de gemeenteraad zich hierover gaat buiten. Lees hier verder. 

Tekst gaat door onder video

NH Nieuws

4. Gloednieuw Tergooiziekenhuis krijgt langzaam maar zeker vorm

De bouw duurt nog zeker twee jaar, maar langzaam maar zeker krijgt het nieuwe ziekenhuis in Hilversum steeds meer vorm. Er wordt ondertussen een jaar gebouwd aan het ziekenhuis, op steenworp afstand van het huidige ziekenhuis van Tergooi in Hilversum. Lees hier verder.

5. Het Hilversums museum Beeld en Geluid is grootscheeps aan het verbouwen

Het museum zal nog het hele jaar dicht zijn voor de verbouwing. Het museum moet een stuk actueler worden en bezoekers een beeld gaan geven van hoe media toen, nu en in de toekomst werken. "Het wordt het eerste museum ter wereld dat zich continu aanpast aan handelingen van de bezoeker aan de hand van slimme technologie en big data." Lees hier verder.

Tekst gaat door onder foto

Beeld en Geluid Hilversum
Beeld en Geluid Hilversum Adobe Stock

6. Lukt het om de tunnel voor auto’s op de Oosterengweg af te krijgen?

Een groot deel van de ringweg in Hilversum is alweer bijna 10 maanden dicht. Er wordt een dubbele tunnel gebouwd, die onderdeel uitmaakt van het traject voor de snelle busverbinding HOV in ‘t Gooi. Het idee is dat de eerste tunnel (voor autoverkeer) in oktober klaar is. Lees hier en hier verder.

7. Huizers krijgen een echte zomerkade

De haven van Huizen kan zoveel mooier dan dat die nu is. Daarom wordt het gedeelte dat aan het Gooimeer ligt de komende tijd helemaal opgeknapt. Prioriteit is de zomerkade. Een plek waar mensen ’s zomers gebruik maken van het strand, een terrasje pakken en zwemmen in het Gooimeer. Hopelijk is het voor de zomer af, zodat iedereen ervan kan genieten. Lees hier verder.

8. De eerste schop gaat in de grond op het stationsgebied in Hilversum

Het smoezelige stationsgebied in Hilversum wordt aangepakt. Het moet een aantrekkelijk en groene entree van het dorp worden. Na jaren van plannen ontwikkelen, discussiëren en protesten is het plan nu klaar om uitgevoerd te worden. De verwachting is dat de bouw niet eerder dan in het laatste kwartaal van 2021 van start gaat. Daarna zal het zeker nog meerdere jaren duren voordat alles af is. Lees hier verder.

9. Laatste jaar voordat Weesp volledig fuseert met Amsterdam

Nog een laatste jaar is Weesp zelfstandig, daarna gaat de gemeente op in onze hoofdstad. Na de verkiezingen van maart 2022 is het zo ver. Wat zal Weesp dit jaar allemaal voor ‘het laatst’ gaan doen? Lees hier verder.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren