ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tweede gedeelte bouw Porseleinhaven van start: "Dit wordt de eyecatcher voor Loosdrecht" | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Wonen
  • Woensdag 13 januari 2021 om 16:11 | bijgewerkt: om 16:12 uur
  • Carlijn Kolk

LOOSDRECHT - Nu de nieuwe huizen aan de ene kant van het water van de Porseleinhaven in Loosdrecht af zijn, is het tijd voor de andere kant. Aan de zogenoemde westkant komen twaalf herenhuizen en zeven appartementen. 

Porseleinhaven Loosdrecht
Heijmans

"Het is een belangrijk moment dat we even willen duiden en markeren", vertelt wethouder Jan-Jaap de Kloet tijdens het officiële tekenmoment voor de grondoverdracht. Hiermee begint de laatste fase van de Porseleinhaven. Het moet het nieuwe bruisende dorpscentrum van Oud-Loosdrecht worden. "Het plan kent een lange geschiedenis en het idee stamt nog uit de tijd dat de gemeente Loosdrecht bestond. Dus vóór 2002", vervolgt de wethouder. 

Laatste gedeelte

Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de oostkant en dat is nu opgeleverd en verkocht. Dus wordt het tijd voor het laatste gedeelte. Hier komen twaalf herenhuizen en zeven appartementen. Vastgoedontwikkelaar Heijmans zegt dat er al acht mondelinge toezeggingen zijn van mensen die graag willen kopen. 

Als alles volgens plan verloopt gaat in april of mei de eerste schop in de grond en is begin 2023 de hele Porseleinhaven afgerond. "Dit wordt de eyecatcher voor Loosdrecht", besluit wethouder De Kloet.

Porseleinhaven Loosdrecht
Heijmans

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren