ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse rekenkamer doet onderzoek naar speeltoestellen na afblazen 'recycletuin' | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 19 januari 2021 om 15:16 | bijgewerkt: om 15:17 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De Hilversumse rekenkamer gaat onderzoek doen naar waarom de gemeente Hilversum een streep heeft gezet door een 'recycletuin', een speeltuin voor kinderen met onder meer afgedankte fietsen. Hilversum besloot dat project, dat geopperd werd door de kindergemeenteraad, niet uit te voeren omdat speeltoestellen een keurmerk moeten hebben.

Een afgedankte fiets
Pixabay

De komst van de 'recyclespeeltuin' was een wens van de Hilversumse kindergemeenteraad. Het plan was om oude afgedankte fietsen en andere metalen een tweede leven te geven als speeltoestellen voor de jeugd van tien jaar en ouder. Dat speelterrein zou ergens midden in Hilversum moeten komen.

De gemeente zette echter een streep door het project, omdat het meende dat speeltoestellen voor kinderen een keurmerk moesten hebben. De rekenkamer gaat nu kijken hoe het zit met keurmerken en wat bepaalde speeltoestellen wel of niet geschikt maakt.

Keurmerk voor speeltoestellen

Het korte onderzoek volgt nadat de kindergemeenteraad het punt zelf aankaartte. "De kinderen vroegen zich af hoe dat nu precies zit met zo'n keurmerk. Wanneer is een speeltoestel wél en wanneer niet 'geschikt'. Daarbij vroeg de kindergemeenteraad zich ook af hoe de gemeente georganiseerd heeft dat alle speeltoestellen aan dit keurmerk voldoen en of er op gehandhaafd wordt", aldus de rekenkamer.

Het onderzoek moet onder meer antwoord gaan geven op de vraag waar speeltoestellen aan moeten voldoen en of er een andere mogelijkheid is om de recycletuin te verwezenlijken.

De kindergemeenteraad van Hilversum wordt door de echte gemeenteraad steeds meer betrokken bij het nemen van besluiten die kinderen raken. De rekenkamer houdt met regelmaat het gemeentelijke beleid tegen het licht en vraagt daarvoor ook de mening van kinderen. Zo werden de kinderen onder meer geraadpleegd over duurzaamheid, milieu en wonen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren