ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Broertjes hoopt dat boetes voor protestacties niet nodig zijn | NH Gooi

HILVERSUM - Voorzitter van de Veiligheidsregio en burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes hoopt dat boetes van de handhaving voor protestacties van ondernemers niet nodig zijn. Dat zegt hij in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. Eerdere deze week gaf hij aan te vrezen voor burgerlijke ongehoorzaamheid vanuit die sector.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum
Gemeente Hilversum

Voor branches als de horeca en de sportscholen komen er geen versoepelingen vanaf 3 maart vanuit het kabinet. Als gevolg hiervan ontving Broertjes verschillende noodkreten vanuit deze noodlijdende sectoren. Daarom pleitte hij samen met andere ondernemers voor meer versoepelingen. Er zijn al protestacties aangekondigd.

Protestacties

Zo zouden verschillende Hilversumse horecaondernemers overwegen hun terrassen buiten zetten als blijk van protest. Dat was de oproep aan horecazaken in het land. Dat zegt Paul Hoogermolen van Roast Bar and Grill in dezelfde uitzending van NH Gooi Zaterdag

De fitnessbranche is al begonnen aan een protestactie. Hellemond Sport doet hier zelf aan mee. Zij geven buiten verschillende sportlessen waarmee ze willen aangeven dat sportscholen een belangrijke rol spelen in de bestrijding van het coronavirus en zo bijdragen aan de volksgezondheid, stelt eigenares Pascale van Hellemond in dezelfde uitzending.

Ze benadrukt dat de coronamaatregelen gehandhaafd worden en dat de actie aangegeven is bij de gemeente, waardoor er volgens haar geen boete boven het hoofd hangt.

Maar toch benadrukt Broertjes dat er gehandhaafd moet worden. "Dat moet gebeuren. We zitten in de rol van de handhavers, maar we zijn ook burgervader van de bevolking. Ik zit er niet op te wachten tegenover de bevolking te staan, maar als het moet dan moet het." Broertjes hoopt echter dat het niet zover hoeft te komen. 

Ook laat hij weten niet bang te zijn voor het moment dat handhavers tijdens hun werk geconfronteerd worden met de uitspraken van Broertjes zelf. Zijn pleidooi voor het openen van terrassen buiten zou horecaondernemers kunnen aanzetten dit ondanks de maatregelen te doen. "De ondernemers snappen onze dilemma's ook heel goed en ik denk niet dat dit in Hilversum zo ver gaat komen."

Luister het hele interview met Pieter Broertjes terug via deze link.
Luister het hele interview met Paul Hoogermolen terug via deze link.
Luister het hele interview met Pascale van Hellemond terug via deze link.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren