ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Centrum van Weesp krijgt ondergrondse containers, maar dat blijkt niet makkelijk | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 17 maart 2021 om 15:28 | bijgewerkt: maandag 24 oktober 2022 om 14:58 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Het centrum van Weesp krijgt ondergrondse afvalcontainers. Het plaatsen van die containers blijkt echter een stuk lastiger dan gedacht, want de gemeente wil niet dat de containers het historische centrum gaan ontsieren. Weesp zoekt nu naar de 'best mogelijke plek'.

Weesp stock
Adobe Stock

Het huisvuil mogen bewoners van de binnenstad van Weesp nu nog in vuilniszakken aan de straat zetten. Weesp wil daar graag van af, omdat het er slordig uitziet en ongedierte aantrekt. Daar komt nog eens bij dat de zakken nog wel eens stuk worden geprikt door vogels en het vuil daardoor op straat belandt.

Ondergrondse afvalcontainers moeten dat probleem gaan oplossen. Weesp wil die containers al een paar jaar, maar het plaatsen van die containers kan niet zomaar. Niet elke binnenstadbewoner zit er op te wachten en het vinden van goede locaties blijkt ook nog eens erg lastig. "Het is makkelijker gezegd dan gedaan", zegt de gemeente. 

Historisch centrum

Vooral het historische karakter van het Weesper centrum speelt een rol. Dat staat vol monumenten en een afvalcontainer voor een monument wil de gemeente liever niet. Daar komt bij: "Kabels, leidingen, boomwortels en bodemtype maken niet elke plek geschikt en ook moeten we rekening houden met de hijs- en draairuimte van de inzamelwagen", aldus de gemeente. Werken met normale vuilcontainers kan niet, want de straatjes van de Weesper binnenstad zijn daar te smal voor. 

Toch heeft Weesp in het kleine centrum twintig plekken nodig voor de ondergrondse afvalcontainers. Daar gaat de gemeente nu samen met de Gooise afvalophaler GAD naar kijken. De komende tijd wordt overal gekeken waar de containers eventueel geplaatst kunnen worden. Weesp zegt daarbij ook rekening te houden met de bewoners van de binnenstad zelf. Die krijgen van te voren te horen waar de containers precies komen. 

De ondergrondse containers moeten er nog eind dit jaar staan. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren