ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eduards huis voor de vijfde keer bekogeld met eieren: "Wie doet zoiets?" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Zaterdag 27 maart 2021 om 12:29 | bijgewerkt: om 13:35 uur
  • Mark Arents

HILVERSUM - Eduard Metz is de afgelopen tijd al vijf keer wakker geschrokken van doffe klappen. Iedere keer is het hetzelfde liedje: iemand heeft weer eieren tegen de ramen van zijn huis gegooid. De laatste keer rond 3.00 uur 's nachts. "Waarom doen ze mij dit aan, wat is het nut?"

Eduard Metz is vijf keer bekogeld
NH Nieuws / Mark Arents

Eduard woont al tien jaar in Hilversum-Noord waar hij zich altijd heel prettig heeft gevoeld. "Heerlijk zo dicht bij de hei." Dat prettige gevoel ebt per bekogeling alleen steeds verder weg. "Je voelt je gewoon niet veilig meer, ze ontnemen een stukje van je vrijheid."

Eind januari wordt hij voor het eerst wakker met smurrie op zijn ramen. "Toen dacht ik nog, dit is een kwajongensstreek." Maar na de derde keer begreep ook Eduard dat het geen toeval meer was. "Ik heb camera's opgehangen en met de beelden van de vierde bekogeling ben ik naar de politie gegaan." Die kunnen tot dusver nog weinig voor hem doen. 

"Geen daden, maar woorden: uit je mening, maar via woorden"
eduard metz - al vijf keer bekogeld met eieren

Eduard is in Hilversum vooral bekend vanwege zijn fotografie. Op grote evenementen staat hij altijd klaar om foto's te maken voor zijn Oog op Hilversum. Daarnaast is hij trots lid van de lokale politieke partij Hart voor Hilversum. "Misschien heeft iemand daar iets op tegen, maar dan kun je dat toch ook gewoon zeggen?"

Bekijk hieronder hoe Eduards huis telkens wordt bekogeld:

NH Nieuws

Eduard denkt zelf dat het hangjongeren zijn die vaak bij zijn straat in de buurt afspreken. "Daar wordt ondanks de avondklok weinig gehandhaafd. De laatste keer was het om acht minuten voor drie 's nachts. Dan hoor je allang op bed te liggen en met de avondklok al helemaal."

Voor de daders heeft Eduard een simpele levensles. "Geen daden, maar woorden. Eigenlijk Feyenoord omgekeerd", lacht Eduard. "Je mag best je mening uiten, maar doe dat niet via daden, maar woorden." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren