ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Alternatieve Matthäus Passion-viering bij brouwerij | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Vrijdag 02 april 2021 om 20:05 | bijgewerkt: om 22:06 uur
  • Mark Arents & Milton Pus

Normaal gesproken klinkt op Goede Vrijdag de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Naarden. Door corona gaat de grootste viering met ruim duizend mensen, net als vorig jaar, niet door. Daarom liet Brouwerij Comenius vandaag de integrale versie van het opgenomen meesterstuk door de Nederlandse Bachvereniging horen. 

NH Nieuws

"Naarden en de Matthäus Passion, dat hoort zo ontzettend bij elkaar. Dit is een mooie historische plek, dus ik vind het leuk passen bij elkaar", vertelt brouwer Alex Plas. Hij weet dat de uitvoering in zijn brouwerij niet kan tippen aan de normale ervaring. Desondanks kan de muziek verbinden, volgens hem. "Als je dat aanzet, gaat dat vanzelf. Het openingsstuk geeft al aan: 'er gaat hier iets groots gebeuren', daarna gewoon luisteren en 2,5 uur genieten."

Bezoekers kunnen de beleving ook erg waarderen. "Dit is prachtig, heel mooi. Het kan nu niet in de kerk, dus dit is een hele mooie oplossing."

Matthäus Passion
Matthäus Passion-viering NH Nieuws/ Mark Arents

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren