ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Extra coronasteun voor Hilversumse ondernemers komt over een maand | NH Gooi

Extra coronasteun voor Hilversumse ondernemers komt over een maand

  • Donderdag 22 april 2021 om 13:40 | bijgewerkt: om 13:50 uur
  • Sjoerd Stoop

De beloofde extra coronasteun waar kleinere Hilversumse ondernemers aanspraak op kunnen maken om hun coronakosten te dekken, komt over ongeveer een maand. Dat meldt de gemeente. De steun is onderdeel van het brede pakket aan coronasteun van enkele miljoenen om Hilversum door de coronacrisis te helpen. 

Drukte in het centrum van Hilversum
Het winkelcentrum van Hilversum, zoals het er door de lockdown al lang niet meer uitziet|NH Nieuws/Mark Arents

Hilversum wil met een miljoen euro ondernemers helpen die kosten hebben moeten maken om aan de anderhalvemeter-maatregelen te kunnen voldoen. Het kan gaan om kosten die gemaakt zijn bij het anders inrichten van horecazaken en winkels, zoals de aankoop van kuchschermen en stickers om looproutes aan te geven. Per ondernemer ligt een bedrag van 1.500 tot 2.500 euro klaar. 

De steun komt op een goed moment, omdat horecaterrassen en winkels vanaf komende week voorzichtig hun deuren weer mogen openen. "De regeling fungeert daarbij als een belangrijk steuntje in de rug", aldus burgemeester en wethouders. 

Soepelere voorwaarden

Hilversum heeft de 'anderhalvemeter-steun' afgekeken van Amstelveen, waar al langer eenzelfde regeling geldt. Door gebruik te maken van ongeveer dezelfde voorwaarden, kon de steun voor Hilversumse ondernemers volgens de gemeente veel sneller worden geregeld.

Wel heeft Hilversum de voorwaarden wat aangepast, zodat meer ondernemers aanspraak kunnen maken op een geldbedrag. Dat moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat kleine zelfstandigen met een werkende partner, die normaal gesproken buiten de landelijke overbruggingsregeling vallen, ook aanspraak kunnen maken op de tegemoetkoming. 

Zelf aanvragen

Kleine ondernemers kunnen het steuntje in de rug straks zelf aanvragen. De gemeente laat weten dat er nu wordt gewerkt om het systeem daarvoor klaar te maken. Dat duurt tot half mei. Daarna kunnen de aanvragen worden gedaan. Als het zover is gaat de gemeente de tegemoetkoming ook uitgebreid promoten onder ondernemers.