ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Marianne (76) blijft gezond door te sjouwen: "Topsporthart moet kloppen" | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Zondag 09 mei 2021 om 21:00 | bijgewerkt: om 21:09 uur
  • Mark Arents

Niks stilzitten, Marianne Heemskerk (76) uit Laren zet zo'n 18.000 stappen op een dag. Ooit won ze zilver op de Olympische Spelen van Rome in 1960, nu brengt ze bijna elke dag zes kuub pakketten door 't Gooi. "Alle dagen vol plezier", vertelt ze lachend.

Marianne Heemskerk aan het werk bij Post NL
NH Nieuws / Mark Arents

Als de voormalige Olympiër thuis is, is ze lui. "Dan kom ik de deur niet uit. Voor mij is dit de allerbeste manier om gezond te blijven. Tot op heden kan ik zeggen dat ik erg gezond ben."

Om gezond te blijven moet men 6.000 stappen per dag zetten, Marianne zit op drie keer zoveel. "Daarbij komt dat het in Hilversum erg heuvelachtig is. Je bent ook nog vaak een vorm van een berg aan het beklimmen." 

38 jaar in het vak

Marianne heeft met alles een streven. "Vijftig jaar ben ik zwemtrainster geweest en ik wil - in principe - veertig jaar bezorgster blijven. Dat zou in april 2023 zo zijn. Misschien blijf ik daarna wel doorwerken, het ligt eraan hoe ik mij dan voel."

NH Nieuws

Gezond leven

De maand mei staat bij NH Nieuws in het teken van gezond leven. Een zo een gezond mogelijk leven leiden lijkt een vanzelfsprekend advies, maar toch is het in onze huidige maatschappij soms best lastig. Maar hoe gaat de Noord-Hollander daarmee om? Bekijk hier al onze verhalen omtrent gezondheid en de afleveringen van het programma Noord-Holland Beweegt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren