ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee auto's total loss na botsing bij Bussumse overweg, trein stopt net op tijd | NH Gooi
  • Thema Ongeval
  • Woensdag 14 juli om 10:49 | bijgewerkt: om 11:04 uur
  • Sjoerd Stoop

Een botsing tussen twee auto's heeft gisteravond voor een flinke ravage gezorgd vlak voor de spoorwegovergang aan de Bussumse Generaal de la Reijlaan. Een van de twee auto's schoot door het ongeluk door naar het spoor en botste tegen een paal, een tegemoetkomende trein kon net op tijd stoppen. 

Ravage na ongeluk op spoor Naarden-Bussum
Ravage na ongeluk op spoor Naarden-Bussum Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Het ongeluk gebeurde toen de auto's elkaar - volgens voorbijgangers met hoge snelheid - kruisten op de Generaal de la Reijlaan en de Stationsweg.

Door de harde klap schoot een van de auto's door naar het spoor en knalde daar op een paal, waardoor de paal over het spoor boog. De tegemoetkomende trein kon op tijd stoppen en voorkomen dat de paal en de auto nog eens geraakt werden. Volgens de politie heeft een andere trein de paal wel geschampt.

Geen gewonden

De twee bestuurders van de auto's kwamen wonderwel met de schrik vrij. Een van de twee werd nog wel nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand raakte gewond. De auto's raakten zwaar beschadigd en moeten als verloren worden beschouwd. 

Door het ongeluk lag het treinverkeer tussen stations Naarden-Bussum en Bussum-Zuid enige tijd stil. De politie laat weten nog onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren