ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp komt met extra coronasteun voor lokale cultuursector | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Donderdag 22 juli om 18:32 | bijgewerkt: om 18:33 uur
  • Sjoerd Stoop

De Weesper cultuursector kan rekenen op extra steun om de tegenslagen door de coronacrisis te boven te komen. De gemeente komt met een extra steunpakket om de verliezen van culturele instellingen door de gevolgen van het coronavirus te compenseren, zo maakt het vandaag bekend. 

Het stadhuis van Weesp
Het stadhuis van Weesp Adobe Stock

Weesp merkt dat de gevolgen voor de cultuursector binnen de stadsgrenzen door de coronacrisis groot zijn. Culturele verenigingen, maar bijvoorbeeld ook het theater hebben te maken met minder inkomsten doordat er langere tijd geen optredens gegeven mochten worden of geen gasten verwelkomd mogen worden.

Daarnaast moesten er extra kosten worden gemaakt om te kunnen voldoen aan de anderhalvemeterregel. "Een deel van de culturele instellingen in Weesp heeft te kampen met verliezen die niet of onvoldoende opgevangen kunnen worden door bijdragen uit de Rijksmaatregelen", aldus de gemeente. 

Tekorten lopen op

Weesp stelt dat veel culturele instellingen het afgelopen jaar maar net het hoofd boven water hebben kunnen houden. De coronacrisis duurt echter voort, waardoor de tekorten opnieuw oplopen. 

De gemeente heeft onlangs een ronde gemaakt langs de verschillende culturele instellingen om te kijken waar de pijn zit en om in kaart te brengen hoe groot de zorgen zijn. Aan de hand daarvan wordt gekeken wie wat nodig heeft. De kosten die Weesp maakt om de cultuursector te steunen worden grotendeels gedekt door het Rijk. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren