ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Larense villa voor twee maanden op slot na oprollen hennepplantage | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Woensdag 04 augustus 2021 om 17:52 | bijgewerkt: om 18:11 uur
  • Sjoerd Stoop

De Larense villa, waar maandag een grote hennepplantage werd gevonden, gaat voor zeker twee maanden op slot. Dat gebeurt op last van burgemeester Nanning Mol. De sluiting betekent dat de bewoners van de villa, die na de vondst werden aangehouden, er voorlopig niet terug mogen keren. 

Larense villa wietplantage
Politie

De politie vond maandag zeker duizend hennepplanten in de kelder van de villa aan de Mendes Da Costalaan. Dat gebeurde nadat buren al langer klaagden over een 'blowlucht'. De politie kreeg nog eens extra argwaan toen het de vele beveiligingscamera's rondom het huis en de scherpe punten op de erfafscheiding zag. Daarnaast waren de gordijnen en vitrages gesloten. 

Op het moment dat de politie het huis binnenviel, werd er druk geoogst. Er werden direct zes mensen aangehouden, onder wie dus de twee huurders van de villa. 

Burgemeester Nanning Mol van Laren laat de villa nu voor zeker twee maanden verzegelen om zogezegd de openbare orde te herstellen. "Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden. Doel van de sluiting is daar een einde aan te maken", aldus de gemeente. 

Tweede pand

De villa aan de Mendes Da Costalaan is het tweede pand in Laren dat dit jaar op slot gaat nadat er een hennepplantage werd gevonden. Afgelopen mei werd een woning aan de Breeweg ook al verzegeld. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren