ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Achterkant station Naarden-Bussum gaat helemaal op de schop | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Werk
  • Maandag 20 september om 16:01 | bijgewerkt: om 16:15 uur
  • Sjoerd Stoop

De achterkant van station Naarden-Bussum gaat de komende maanden helemaal op de schop. Er komt onder meer een tweede entree zodat reizigers aan twee kanten naar het station kunnen. Het werk start komende maand en duurt tot volgend jaar zomer. 

Station Naarden-Bussum
Station Naarden-Bussum ProRail

Het werk aan het station valt onder het veel grotere plan om het spoor door Bussum en het station aan te pakken. Twee jaar geleden werd een groot deel van de sporen aan de achterkant van het station weggehaald. Veel van deze sporen waren al langer overbodig. Het voordeel ervan was dat ook enkele overwegen rondom het station veiliger konden worden gemaakt.

Het weghalen van de sporen heeft aan de achterkant van het station een hoop ruimte opgeleverd, waar nu dus een tweede entree gemaakt gaat worden. "De nieuwe entree draagt bij aan de toegankelijkheid van het station. Het station wordt beter bereikbaar en men kan straks vanaf de westzijde zo de perrons op lopen", zegt bouwmanager John Nieuwstad van ProRail. 

Meer veranderingen

Het werk start de komende maand. Naast het maken van de tweede entree, wordt er ook gewerkt aan de fietsenstalling. De oude fietsenstalling met negenhonderd plekken wordt verplaatst en er komen zeshonderd extra plekken bij. Daarnaast komt er een betere toegangsweg naar het station met onder meer een kiss-and-ride-strook, waar treinpassagiers afgezet kunnen worden. Ook wordt het plein aan de achterkant van het station een stuk groener.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren