ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nog eens duizenden euro's noodsteun voor lokale Weesper cultuursector | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Cultuur
  • Dinsdag 08 februari 2022 om 13:15 | bijgewerkt: om 13:20 uur
  • Sjoerd Stoop

Weesp trekt flink de portemonnee om de lokale cultuur erbovenop te helpen na de langslepende coronacrisis. Het lokale theater, de harmonie en vier andere culturele instellingen kunnen rekenen op enkele duizenden euro's aan extra noodsteun. Het is niet voor het eerst dat de stad de knip trekt om de cultuursector financieel te steunen. 

Weesp stock
Adobe Stock

De lokale cultuursector heeft harde klappen gehad door de coronacrisis en de daardoor geldende maatregelen. Zo is theater City of Wesopa lang gesloten en had Koninklijke Harmonie De Adelaar lang geen optredens. Als er wel wat mocht, was er een beperkt aantal bezoekers welkom en golden er allerlei maatregelen. Dat werkte ook financieel door: doordat de cultuursector weinig tot niets kon, werd er geld misgelopen. 

Weesp komt nu met extra noodsteun om de verliezen van het afgelopen jaar te compenseren. Het gaat al met al om een bedrag van zo'n 50.000 euro. Het meeste geld gaat naar de City of Wesopa, Koninklijke Harmonie de Adelaar en een theaterschool. Daarnaast krijgen onder meer een lokale hobbyclub en de historische kring geld. 

Steun hard nodig

Weesp noemt het hard nodig om de lokale cultuur extra te steunen. "Twee jaar geleden leken veel culturele instellingen, dankzij noodsteun van het Rijk en de gemeente, hun hoofd net boven water te houden. Vorig jaar liepen de tekorten echter verder op en daarom is opnieuw extra steun nodig van de gemeente", aldus de gemeente. 

Verantwoordelijk wethouder Carin Ogier van Weesp noemt de cultuursector belangrijk. "De sector is de afgelopen maanden steeds creatief geweest om toch kunst en cultuur te maken en te tonen, in een carrousel van maatregelen, met afschalen, opstarten en weer afschalen. In deze moeilijke tijden heeft de cultuursector inspiratie, schoonheid en troost gebracht, en dat was heel belangrijk."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren