ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Licht aan het einde van de Alexiatunnel, omwonenden nemen alvast een kijkje | NH Gooi

Het duurde erg lang, maar het einde is in zicht als het gaat om de bouw van de Alexiatunnel. Het bouwwerk moet het verkeer in Hilversum soepeler laten doorstromen, maar voordat de auto's erdoorheen scheuren mochten omwonenden alvast een kijkje nemen. 

NH Nieuws

De buurtbewoners van de Oosterengweg in Hilversum Oost lijken enthousiast over het de tunnel. "Het is een geweldig project als dorp" en "Er is een kunstwerk geleverd" zijn enkele reacties.

Maar eerder was er ook een kritisch geluid vanuit omwonenden. Zij keken meer dan twee jaar uit op de bouwput. NH Nieuws sprak met bewoonster Anita Zadelhof. "De afgelopen jaren zijn ingrijpend geweest, je staat ermee op en je wordt ermee wakker. Elke dag weer." Ook had ze kritiek op de weinige inspraakmogelijkheden.

Maar andere bewoners waren erg tevreden over hoe BAM de bewoners door het project heen hebben begeleid. Hoe dan ook komt na ruim twee jaar binnen afzienbare tijd een einde aan het uitzicht op de bouwput. 

Geen tunnel

Een saillant detail over deze Alexiatunnel, technisch gezien is het geen tunnel. Omdat het een lengte van 249 meter heeft, valt het onder de noemer onderdoorgang. "Hierdoor gelden er andere wetten waar aan gehouden moet worden", stelt Clementine Roest, omgevingsmanager van BAM Infra.

De 'tunnel' is 7,90 meter breed en varieert op verschillende plekken van hoogte. Onder de de Alexiatunnel is een waterbassin aangelegd, zodat het tijdens heftige regenbuien niet onder kan lopen. Iets wat de Hilversummers wel herkennen, zoals bij oma Beatrixtunnel. 

Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren voordat de tunnel echt volledig af is, zoals het aanleggen van een extra laag asfalt en de belijning op de weg. Als dit allemaal gedaan is wordt de Alexiatunnel 6 augustus geopend. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren