ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geliefde visboer Dirk stopt na 40 jaar visverkoop aan Muiders: "Waar haal ik nu mijn vissie?" | NH Gooi
  • Zondag 07 augustus 2022 om 12:59 | bijgewerkt: om 15:46 uur
  • Mark Arents

Een begrip in Muiden: de viskraam van de Katwijkse Dirk van der Plas. Al veertig jaar verkoopt hij al haring, kibbeling en lekkerbekjes vanaf het Vestingplein, maar daar komt nu een einde aan. "Dat is een ramp, waar haal ik nu mijn vissie", reageert een vaste klant.

NH Nieuws

"Er is een tijd van komen en een tijd van gaan", aldus visboer Dirk van der Plas. "Ik ben in 1982 op 22 april hier begonnen, dat is meer dan veertig jaar geleden. Ik ben 64 en dan is het wel mooi geweest."

Op 13 augustus opent hij voor het laatst zijn viskar in Muiden. "Dit zijn de mooie tijden", zegt Dirk wijzend naar het zonovergoten weer. "Prachtig weer, veel klandizie. Straks komt er weer een winter aan en op een gegeven moment wordt het een keer te zwaar."

Een aantal jaar terug besloot Dirk ook al een periode te stoppen. "Dat was toen noodgedwongen, ik was toen overspannen. Toen verkocht ik mijn kraam aan een Spakenburgse jongen." Die kocht twee jaar later echter weer een eigen winkel en dus kwam de plek in Muiden weer vrij. "Toen heb ik besloten om alleen nog in Muiden te gaan staan en heb ik hier toch weer zo'n twee, drie jaar gestaan."

"Je bent op een gegeven moment onderdeel van het Muidense gebeuren natuurlijk"
Visboer Dirk van der Plas

Dat deed Dirk dan ook met alle liefde, want Muiden heeft inmiddels een speciaal plekje in zijn hart. "Je bent op een gegeven moment onderdeel van het Muidense gebeuren natuurlijk. Ik heb hier klanten die kwamen eerst met hun ouders mijn kant op en die komen nu nog steeds." Dat daar nu een einde aan komt, vindt Dirk dan ook niet makkelijk. "Ik kan slecht afscheid nemen", vertelt hij enigszins ontroerd.

Nieuwe viskraam?

Overigens weet Dirk nog niks over een nieuwe viskraam op zijn vertrouwde plekje. "Je merkt dat het centrum in Muiden steeds meer naar de Krijgsman trekt, misschien wil de gemeente daar wel een visboer neerzetten."

Vaste klanten van de Katwijker zouden dat dan weer niet zien zitten. "Er is hier al steeds minder en we hebben hier echt behoefte aan een goede visboer."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 20:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren