ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 91-jarige Dick wil een trappetje aan de westkant van station Naarden-Bussum | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Woensdag 10 augustus om 07:00 | bijgewerkt: om 12:11 uur
  • Daan Visser

Sinds de renovatie van station Naarden-Bussum is er volgens de Dick Barendsen één groot gemis: het trappetje aan het Spiegelzijde van het perron. Daarom besloot de 91-jarige Bussumer eigenhandig een bordje bij het perron te plaatsen, met een duidelijke boodschap.

NH Nieuws

Tijdens de verbouwing waren de ingangen aan het begin van het perron gesloten en werd er een houten trappetje neergezet. Dick maakte er dankbaar gebruik van, zeker sinds hij zijn rijbewijs niet meer heeft en dus vaker aangewezen is op de trein. Zo'n één keer per week maakt hij er gebruik van.

Voor Dick, die woont in de Lindelaan op loopafstand van het station, was het trappetje ideaal om snel het perron op te komen. Maar na het afronden van de werkzaamheden bleven de ingangen dicht en werd het trappetje weggehaald. 

Daarom besloot Dick eigenhandig een bordje op de locatie van het afwezige trappetje de grond in te slaan. 'Graag de trap hier terug!! Bewoners Lindelaan 91 jr.' De boodschap is duidelijk. 

Hoofdingang

Op een kleine honderd meter van het bordje is de hoofdingang aan het Spiegelzijde van het station, maar voor senior Dick is dat te ver. Daarnaast is het volgens de gemeente noodzakelijk dat de ingangen dicht bij elkaar liggen vanwege de veiligheid, zo hebben ze Dick uitgelegd. 

Maar deze uitleg stemt Dick niet gelukkig. In de jaren tachtig was hij namelijk zelf ook betrokken bij de ontwikkeling van een aantal stations en spoorwegen. Volgens hem is het juist van belang dat het station van alle kanten toegankelijk is. 

Maar hoewel de gemeente Gooise Meren het nut niet ziet om het trappetje te laten terugkeren, is het verhaal nog niet ten einde. Want over twee weken heeft Dick een gesprek met Prorail.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren