ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse buurt schrikt van plan van metershoge hoge zendmast, petitie gestart | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Woensdag 21 september om 14:58 | bijgewerkt: om 15:28 uur
  • Ingmar Meijer

Bewoners van de Hilversumse nieuwbouwwijk Anna's Hoeve zijn zich rotgeschrokken van een plan voor een metershoge zendmast in hun buurt. Er moet een mast van zeker veertig meter hoog komen. De buurt is een petitie gestart om de gemeente ervan te overtuigen geen vergunning af te geven. "Zo’n hoge zendmast plaats je hier niet", zo klinkt het. 

radio antenne stock
radio antenne stock Adobe Stock

De ophef in de wijk is groot sinds er enkele weken geleden een brief op de deurmat plofte met daarin de mededeling dat een mobiele telefoonprovider een zendmast wil plaatsen op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie vlakbij de woonwijk. Het gaat om een mast van zo’n veertig meter hoog. Deze zou een vervanging zijn van een mast op een van de gebouwen op het Philipscomplex, verderop in Hilversum. 

Het voornemen van het telecombedrijf heeft de wenkbrauwen doen fronsen in de Hilversumse buurt. Bewoners zijn verrast en zetten nu alles op alles om te voorkomen dat deze zendmast daadwerkelijk een plek krijgt in Anna’s Hoeve.

De gestarte petitie heeft als doel om 200 handtekeningen op te halen, daarvan zijn er nu al 150 binnen. 

Panoramisch uitzicht

Bewoners vinden dat de bedachte plek ongeschikt is. "Anna’s Hoeve is een prachtige plek aan aan de oostkant van Hilversum, gelegen aan de heide, het Laarder Wasmeer en het groen van Anna’s Hoeve. Vanaf het uitzichtpunt op de Anna’s Berg heb je een uniek panoramisch uitzicht over heel Hilversum en de natuur eromheen. Daar plaats je geen 40 meter hoge zendmast."

Wat de opstellers van de petitie betreft, is er niet goed over nagedacht. Daarnaast vinden ze dat de plaatsing van deze telecommast helemaal niet mag volgens de regels en geven zij aan dat er betere alternatieven te vinden zijn. Hun verzoek aan de gemeente is dan ook om met alle betrokken partijen tot een passende oplossing te komen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren