ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Meerdere katalysatoren gestolen dit weekend, 'waarschijnlijk door criminele bende' | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Maandag 26 september 2022 om 20:30 | bijgewerkt: dinsdag 27 september 2022 om 09:16 uur
  • Daan Visser & Wiesje Hillen

Een aantal Hilversummers kreeg dit weekend met een vervelende verrassing te maken. Ze troffen hun auto op een stapel bakstenen aan, met katalysator eronder vandaan gestolen. De politie heeft dit weekend 7 á 8 aangiftes uit Hilversum binnen gekregen over gestolen katalysatoren. De woordvoerder laat weten dat het waarschijnlijk om een bende criminelen gaat. 

NH Nieuws

De locaties van de diefstal concentreren zich volgens de politie niet rond één plek in de mediastad, maar zijn verspreid. Zo zijn er katalysatoren gestolen op onder anderen de Oud Loosdrechtseweg, Oosterengweg, Lorentzweg, Korenbloemstraat en Bosboom Toussaintlaan.

"Uit ervaring weten wij dat dit waarschijnlijk gaat om een bende criminelen die een dorp of stad binnenkomen, rond gaan shoppen en dan weer vertrekken", zo laat de woordvoerder van de politie weten. 

Eén van de slachtoffers is Venetta Boneva. In de omgeving van de Oude Loosdrechtseweg trof ze haar auto aan op een stapeltje stenen en zonder katalysator. Na een bericht in de buurtapp bleek ze niet de enige met het probleem. "Blijkbaar is er een katalysatorbende hier in Hilversum", zegt ze. 

Duur grapje

Wie ook slachtoffer is geworden is Janine van Ritbergen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de katalysator van onder haar auto gestolen die geparkeerd stond in de Constantiastraat. "Ik stond rond half negen 's ochtends voor de deur met mijn drie kinderen om naar de bakker te gaan."

Toen zag ze iets raars aan haar auto. "Er stond een baksteen bij mijn achterwiel. En de rechtervoorkant van de auto was omhoog gelift door een stapel bakstenen. In eerste instantie dacht ik zelfs dat het niet onze auto was."

De tekst gaat door onder deze foto's.

"Dit kan een duur grapje worden", legt ze uit. "Ik weet namelijk nog niet of de verzekering dit gaat dekken." Verder heeft ze aangifte gedaan en vraagt ze in de buurtapp Nextdoor rond of mensen wat hebben gezien. Via de videodeurbel van de buren was dit niet het geval. De auto van Janine staat nog bij de garage. 

"Katalysatoren jatten ze vanwege de edelmetalen die erin zitten", vertelt garagemedewerker Erik van Beken. "Bij veel auto's is het een klusje van niks en ben je zo een paar honderd euro rijker als dief." Er is volgens Erik wel iets tegen te doen. "Er zijn platen verkrijgbaar waardoor ze de hele boel kunnen afdekken zodat je er echt niet bij kan, die zijn het doeltreffends."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren