ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weer groen licht voor omstreden woontoren op grens van Naarden en Huizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Woensdag 09 november 2022 om 18:04 | bijgewerkt: om 18:16 uur
  • Redactie 't Gooi

De omstreden woontoren op de grens van Naarden en Huizen mag er komen. De gemeente Gooise Meren heeft voor de tweede keer groen licht gegeven voor de bouw van het gebouw, zo maakt het gemeentebestuur vandaag bekend. 

Woontoren Driftweg Huizen
NH Nieuws

Het plan voor de woontoren op de grens van Naarden en Huizen zorgde de afgelopen twee jaar voor veel kritiek. 

Het protest komt vooral van bewoners van de Huizer Driftweg en de natuurbeschermers van de Vrienden van 't Gooi en de stichting Naardereng. Ze stellen dat het plan niet past in de aangrenzende beschermde natuur en het verpest bovenal hun uitzicht. Ook zal veel verkeer richting de nieuwe huizen door de buurt komen, waaronder straks het vele bouwverkeer. Daarnaast steekt het ze dat ze pas laat over de plannen hoorden: het viel anderhalf jaar geleden rauw op hun dak. Er klonk ook veel bezwaar van de lokale politiek. 

Bekijk hier waarom er al zo lang kritiek is op de woontoren. Tekst gaat door onder de video.

NH Nieuws

Dat de woontoren er ondanks het protest zou komen, zat er begin dit jaar al aan te komen. Een kleine tien maanden geleden verleende de gemeente Gooise Meren al een vergunning. Daarop volgde weer een golf van protest. Naast de buurtbewoners en de natuurbelangenorganisaties tekenden ook de gemeente Huizen en zelfs de provincie Noord-Holland bezwaar aan. De vergunning moest uiteindelijk worden verscheurd door een vormfout. 

Tweede kans

De projectontwikkelaar achter het plan kwam al snel met een verbeterde poging. Daar geeft de gemeente Gooise Meren nu wederom groen licht voor. 

De bouw van de woontoren mag daarmee doorgaan. Al is het allesbehalve uitgesloten dat er weer bezwaar wordt gemaakt tegen de verleende vergunning. De buurtbewoners van de Stichting Naardereng en de natuurbeschermers van de Vrienden van 't Gooi kondigden destijds al aan desnoods tot de Raad van State te gaan om het plan tegen te houden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren