ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Winkeliers in Hilversum houden deuren open: "Gemak gaat boven energiekosten" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zaterdag 26 november 2022 om 16:55
  • Suzette Nesselaar
NH Nieuws

Waar veel winkeliers in Noord-Holland de deur bewust dicht houden om energie te besparen, lijkt het er in Hilversum op dat ze daar lak aan hebben. Het merendeel van de winkeliers laat de deuren openstaan en maken hoge stookkosten met de dalende temperaturen. "De gemakzucht van de klanten gaat boven de energiekosten."

Sinds de kou zijn intrede gedaan heeft, zijn veel deuren van winkels dicht. Op een briefje op de deur staat dan: 'Natuurlijk is onze winkel open, de deur is alleen dicht om energie te besparen.'

Toch doen niet alle winkeliers mee met deze vorm van energiebesparing. Bezoekers van onder meer de Kerkstraat in Hilversum hoeven niet zelf de deur open te doen. "Het gemakzucht voor onze klanten gaat boven de energieprijzen", vertelt een manager van de ANWB-winkel. "Veel van onze klanten zijn slecht ter been en lopen bijvoorbeeld met een rollator. We willen onze winkel wel toegankelijk houden."

Winkels houden deuren dicht vanwege hoge energiekosten

Luchtgordijn

Een medewerker van een fotozaak in Hilversum zegt een andere oplossing te hebben. "Wij houden de deuren open. Maar we hebben het luchtgordijn aangezet, omdat uit onderzoek is gebleken dat als je de deur elke keer open en dicht doet, je meer energie verbruikt dan dat je de deur open laat staan. De ketel loopt dan meer constant en via het luchtgordijn houdt je de warmte binnen en de kou buiten."

Privé hebben winkeliers echter wel last van de hoge energieprijzen. "Ik ben liever hier dan thuis."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren