ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen komt met vuurwerkvrije zones rond drie winkelcentra na overlast | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Donderdag 01 december 2022 om 13:15
  • Sjoerd Stoop

Het wordt komende jaarwisseling verboden om vuurwerk af te steken rond de Huizer winkelcentra Oostermeent, Holleblok en De Kostmand. Dat heeft burgemeester Niek Meijer besloten. De maatregelen worden genomen na eerdere overlast.

Vuurwerk stock
Adobe Stock

De winkelcentra Oostermeent en Holleblok waren afgelopen jaar al vuurwerkvrij, De Kostmand komt daar nu dus bij. 

Huizen neemt de maatregelen nadat er eerder veel overlast was. Er was eerder sprake van veel schade. "Het is onverteerbaar dat mensen spullen van anderen vernielen of anderen in gevaar brengen. Daarom wil ik dit jaar kijken of we nog meer kunnen doen om de jaarwisseling voor iedereen plezierig te laten verlopen", aldus burgemeester Meijer.

De vuurwerkvrije zones rond winkelcentra Oostermeent en Holleblok bleken een jaar geleden een succes: na de eerste overlast bleef het er toen rustig. Dat was rond De Kostmand wel anders. Daar waren wel de nodige vernielingen. 

Beveiligers houden orde

Om er voor te zorgen dat de vuurwerkvrije zones gehandhaafd worden, lopen er tijdens de jaarwisseling beveiligers rond. 

Dat gebeurt overigens ook al voorafgaand aan de jaarwisseling. De handhavers draaien extra diensten en krijgen in de twee weken voorafgaand aan de jaarwisseling hulp van de beveiligers. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren