ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rijen in stemlokalen: "Ik twijfel nog steeds, tot in het hokje" | NH Gooi
  • Regio Streek
  • Woensdag 15 maart 2023 om 18:38 | bijgewerkt: donderdag 16 maart 2023 om 15:33 uur
  • AT5
NH Nieuws

Vanaf vanochtend half acht kon er worden gestemd voor een nieuw bestuur van de provincie en het waterschap bij één van de 409 stembureaus in de stad. In totaal hebben 600.000 Amsterdammers die mogelijkheid gekregen.

"Ik twijfel nog steeds, tot in het hokje, echt", vertelde een stemmer in Noord. "De afweging is vooral huisvesting en de boeren, hè, die met rust moeten worden gelaten. Dat zijn mijn twee afwegingen en verder niets."

Een ander: "Milieu vind ik eigenlijk ongelooflijk belangrijk. Ik vind heel veel dingen belangrijk, maar dat staat voor mij bovenaan."

Aan het eind van de avond wordt de voorlopige uitslag verwacht. Om 18.00 uur had al 35 procent van alle volwassen Amsterdammers gestemd. Dat percentage is fors hoger dan vier jaar geleden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren