ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Arwen, Sandy en Meike organiseren spelletjesdag voor kinderen uit arme gezinnen | NH Gooi

Arwen, Sandy en Meike organiseren spelletjesdag voor kinderen uit arme gezinnen

  • Regio Streek
  • Thema Onderwijs
  • Vrijdag 26 mei 2023 om 07:00 | bijgewerkt: om 17:46 uur
  • Fabian van der Gijze

Arwen, Sandy en Meike, drie studenten van het Alberdingk Thijm College, kregen de opdracht van school om iets goeds te doen voor andere mensen. De drie studenten kwamen direct op het idee om een actieve spelletjesdag voor kinderen te organiseren uit arme gezinnen.

Spelletjes dag voor kinderen uit arme gezinnen
Picknicken in de natuur|Fabian van der Gijze

Arwen weet uit eigen ervaring te vertellen dat niet altijd alles mogelijk is. "Je moet vaak veel betalen. Wij vinden het erg belangrijk om te laten zien dat je met weinig en geen geld toch een leuke dag kan hebben", vertelt Arwen. Samen hadden de drie studenten 25 euro opgehaald om eten, drinken, schmink en een verrassingspakket te kopen voor de aanwezige kinderen.

De dag bestond uit allerlei sportactiviteiten, schminken en picknicken op de Hilversumse heide. "Mijn dochter vroeg al een paar dagen of het al tijd was", vertelt één van de ouders. Naast de kunstwerken op het gezicht, waren de kinderen ook actief aan het voetballen. Aan het einde van de dag kreeg ieder kind een leuk verrassingspakket mee naar huis.

Goed nieuws voor Arwen, Sandy en Meike: ze zijn door de klas gekozen als beste project. Hierdoor zijn ze nu geselecteerd om aanwezig te zijn bij Young Impact Day. Dit is een groot event in de AFAS Live waarbij jongeren samen komen die afgelopen jaar veel impact hebben gehad. Hier zijn sprekers te gast, krijgen de jongeren de kans om hun projecten te delen en er komen artiesten optreden.