ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Afrika festival Hilversum groot succes | NH Gooi
  • Zaterdag 27 mei 2023 om 17:30 | bijgewerkt: dinsdag 30 mei 2023 om 13:22 uur
  • Erik Bootsman

Afrikaanse temperaturen en sfeer in de Hilversumse oude haven. Vanmiddag ging daar de derde editie van het Afrikadag Festival van start. Een feest dat mensen van alle culturen, kleuren en religies bij elkaar brengt. Met dans, muziek en lekker eten. 

NH Nieuws
"Afrikaanse temperaturen in Hilversum"
Mandenverkoopster op het Afrikadag Festival

Groots feest vandaag in de oude haven van Hilversum. De stichting Hilversum One organiseert er voor de derde keer het Afrikadag Festival. Er zijn kraampjes met Afrikaanse producten en voor de liefhebber van lekker eten is er genoeg te vinden. Van bakkeljouw tot kipkerrie via de roti of een broodje pom. Je hoeft vanavond dus niet meer te koken.

Perfecte sfeer

Wat vooral meewerkt aan de sfeer van het festival is het weer. De zon brand lekker in de oude haven en als je even je ogen dicht doet voelt, ruikt en klinkt het bijna alsof je op een ander continent bent. In de loop van de middag werd het steeds drukker op het festival. Veel gezinnen met kinderen maakten er een leuk en leerzaam dagje uit van.

De gemeente Hilversum is bij monde van wethouder van cultuur Arno Schepers blij met het Festival. Volgens Schepers is het zeer de moeite waard de Afrikadag te ondersteunen en alle cilturen die er zijn in Hilversum bij elkaar te zien komen

Het festival aan in de oude haven in Hilversum gaat nog door tot vanavond elf uur met Afrikaanse bands en DJ's.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Vandaag om 21:00.

Terugluisteren