ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Langere vangrails en paaltjes moeten einde maken aan wildparkeren bij strandje de Zuwe | NH Gooi
  • Regio Kortenhoef
  • Dinsdag 30 mei 2023 om 18:05
  • Redactie 't Gooi

Aan de parkeeroverlast bij het strandje bij de Zuwe in Kortenhoef moet binnenkort een einde komen. Deze week neemt de provincie Noord-Holland een aantal maatregelen om onveilige situaties te voorkomen die worden veroorzaakt door wildparkeren langs deze N-weg.

Strandje aan de Zuwe
Strandje aan de Zuwe Google Streetview

Het strandje langs de N201 in Kortenhoef is een populair gebied om zomers een verfrissende duik te nemen of in de winter het ijs op te gaan. Bezoekers met de auto parkeren bij grote drukte hun auto vaak in de berm. Hierdoor ontstaan regelmatig onveilige situaties zoals opstoppingen, die voor hulpdiensten funest zijn. 

Daarom neemt de provincie in samenwerking met de gemeente Wijdemeren een aantal maatregelen. Zo worden er in de nacht van 1 op 2 juni vangrails langs de weg verlengd om foutparkeren in de berm te voorkomen. 

Ook wordt er regelmatig foutgeparkeerd bij de lus op de parallelweg langs de sloot. Volgende week worden er drie zogenoemde passeerhavens aangelegd voor betere doorstroming. Ook worden er paaltjes neergezet en gaat de gemeente in drukke periodes vaker handhaven. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren