ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Grote anonieme schenking voor Singer Laren: 33 schilderijen van Nederlandse modernisten | NH Gooi
  • Thema Kunst
  • Woensdag 21 juni 2023 om 14:48 | bijgewerkt: om 16:36 uur
  • Nina Vermeulen & Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

Een grote schenking voor het Larense Singer Museum: van een Nederlands echtpaar dat anoniem wil blijven heeft het museum maar liefst 33 schilderijen van Nederlandse modernisten gekregen. De collectie bestaat uit stukken van Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Kees van Dongen. 

NH Nieuws

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is ontzettend gelukkig met de schenking: "Het is geweldig dat we dit mooie museum nog mooier kunnen maken. En vooral ook onze bezoekers kunnen verrijken en verwennen met deze kunstschatten."

Delen van passie

De stukken zijn geschonken door een kunstlievend echtpaar dat anoniem wil blijven. "Een heel gul, kunstminnend echtpaar, dat hun passie wil delen met iedereen die van kunst houdt", laat de Lorm weten. 

Nog niet zo heel lang geleden, in 2018, mocht het Singer Museum een grote schenking aannemen van Els en Jaap Blokker. Het museum kreeg destijds een bijzondere collectie Nederlandse, modernistische werken. "Deze collectie sluit naadloos aan op de vorige schenking. Dit maakt dat modernisme hier in het Singer in Laren nog mooier en nog sterker." 

De werken zijn vanaf nu te bekijken in het Singer Museum in Laren als onderdeel van de tentoonstelling Liefde voor Kleur - Gestel, Sluijters, De Smet en anderen

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren