ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tinderdaten met een hond? Hilversums asiel laat je hun menselijke evenbeeld lik(k)en | NH Gooi
  • Regio Crailo
  • Woensdag 28 juni 2023 om 19:30 | bijgewerkt: om 19:38 uur
  • Jeroen Langenhof

Asiels puilen uit van honden die niet meer gewild zijn door hun baasjes. Reden voor een bekende hondenvoerfabrikant een speciale campagne te bedenken om mensen te stimuleren beter na te denken over hun hondenkeuze: vier Hilversumse honden werden geselecteerd om deze via artificial intelligence om te vormen naar hun menselijke evenknie. "Het is om mensen bewust te maken", aldus Rianne Steenbeek van dierenasiel Crailo waar de bewuste viervoeters verblijven. "Dat honden ook hun eigen persoonlijkheid hebben."

NH Nieuws

Dat eigen karakter van een hond is iets dat te weinig aandacht krijgt bij het uitzoeken van een exemplaar, aldus dierenasielbeheerder Rianne.

"Daarom zitten de asielen nu heel erg vol. Dat komt omdat mensen vaak een impulsaankoop doen. En dat gaat vaak op uiterlijk. Zeker als puppy zien honden er eigenlijk altijd schattig uit. Maar men realiseert zich niet dat als een hond volwassen is, bijvoorbeeld een Mechelse herder, dat die aan het werk gezet moet worden."

Freggel en de door AI gegenereerde versie van Freggel als het een mens zou zijn
Freggel en de door AI gegenereerde versie van Freggel als het een mens zou zijn

AI 'vertaalt' hond naar menselijke evenknie

Hondenvoerfabrikant Pedigree trekt zich het lot aan van al die mismatches en bedacht de bijzondere campagne waarbij vier Hilversumse honden door kunstmatige intelligentie werden omgevormd tot mens.

"Op basis van steekwoorden als bijvoorbeeld 'vrolijk', 'sportief', 'beweeglijk' of 'trouw', steekwoorden die de geselecteerde honden karakteriseren, hebben we AI gevraagd de honden om te vormen naar hun menselijke equivalent", legt Carolien D'Ancona, marketing directeur van Pedigree uit.

"Met de afbeeldingen van deze niet-bestaande mensen hebben we profielen aangemaakt op verschillende dating-platforms. Als iemand dan op zo'n profiel klikt, komt 'ie op een website waar de campagne verder wordt toegelicht."

Stefford Sjakie en zijn evenknie als 'ie een mens zou zijn
Stefford Sjakie en zijn evenknie als 'ie een mens zou zijn

Eén van de vier honden, labrador Lizz, heeft inmiddels al een nieuw thuis gevonden. De andere zijn nog op zoek naar een leuke date. Dierenasielbeheerder Rianne geeft nog een kleine pitch van de overgebleven kandidaten.

"Bulldog Bakkie is het beste te omschrijven als een clown. Super energiek, super grappig. Als je 'm 's ochtends ziet, ben je meteen blij." En ook stefford Sjakie is nog in de markt. "Sjakie is een serieuze man", zo omschrijft Rianne deze viervoeter. "Hij kan super enthousiast zijn maar heeft zeker in het begin even de tijd nodig om je te leren kennen. Hij zoekt een baas met rust, geduld en vooral ook heel veel liefde."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren