ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hard rijden tussen Baarn en Hilversum en Baarn wordt aangepakt Zestig kilometer per uur wordt de norm | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Verkeer
  • Maandag 07 augustus 2023 om 10:54 | bijgewerkt: om 17:34 uur
  • Erik Bootsman

De Hilversumsestraatweg tussen Hilversum en Baarn gaat op de schop. Vanaf maandag 28 augustus tot 18 september wordt de weg N415 afgesloten voor verkeer. Er komen verkeersplateau's en de maximumsnelheid gaat terug naar 60 kilometer per uur.

De provinciale weg door de bossen tussen Hilversum en Baarn staat bekend als een racebaan. Menig automobilist wil hier nog wel eens plankgas geven. En dat is een groot gevaar voor de verkeersveiligheid. Met ongelukken tot gevolg. Bij de politie staat de weg op de lijst van provinciale wegen waar extra snelheidcontroles nodig zijn. De provincie Utrecht heeft  besloten de weg aan te pakken en maatregelen te treffen om het hardrijden tegen te gaan en de verkeersveiligheid te verhogen.

Om de snelheid van het verkeer terug te dringen worden er verhogingen in de weg, zoegenoemde verkeersplateau's, gemaakt ter hoogte van Groot Kievitsdal, de Zevenlindenweg en de Hoge Vuurseweg. Ook komt er een Blauwe middenstreep waardoor het verkeer voorzichtiger moet gaan rijden. Verder wordt de maximumsnelheid teruggebracht tot 60 kilometer per uur. 

Tijdens de werkzaamheden, die maandag 28 augustus beginnen en drie weken zullen duren, wordt het verkeer omgeleid via de A27, de A1, de N221, de N234 en de Maartensdijkseweg.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Jazznotes

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren