ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Joris woog 180 kilo en heeft nu zijn eigen sportschool: 'Ik sprong bijna voor een trein' | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zondag 12 november om 12:09 | bijgewerkt: maandag 13 november om 10:05 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Joris Janmaat uit Hilversum woog vijf jaar geleden 180 kilo. Hij voelde zich niet goed, zowel fysiek als mentaal, en besloot af te vallen. Dat deed hem zó goed, dat hij anderen met obesitas hetzelfde gevoel gunt. Sindsdien heeft hij al tientallen mensen helpen afvallen en opent hij zelfs zijn eigen sportschool. Een succesverhaal, maar het ging niet zonder slag of stoot.

NH Nieuws

Wellicht gaat er bij de naam Joris Janmaat wel een belletje rinkelen, want hij is inmiddels een bekende Hilversummer. In 2019 was hij namelijk volop in het nieuws vanwege een mislukte crowdfundingsactie. Hij wilde geld ophalen voor een peperdure buikwandoperatie nadat hij flink was afgevallen. De teller stond al op 2.000 euro, totdat de crowdfundingswebsite plotseling offline ging. 

De wereld van Joris stortte op dat moment in elkaar, vertelde hij aan NH. Toch wist hij weer op te krabbelen. Hoe hij dat gedaan heeft en hoe hij uiteindelijk zelfs zijn eigen sportschool heeft opgericht, is te zien in bovenstaande video. 

Hulpsite

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren