ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Speciale verkiezingsuitzending over aankomende verkiezingen | NH Gooi

Speciale verkiezingsuitzending over aankomende verkiezingen

Wat heb je eigenlijk aan een stemwijzer? Hoe belangrjik is de regio voor de kandidaten voor de Tweede Kamer en andersom: hoe gaan de kandidaten uit onze regio de Gooise problemen eigenlijk aankaarten in Den Haag als ze straks op het pluche zitten? 

Het wekelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma NH Gooi Zaterdag van NH Gooi Radio staat deze zaterdag 18 november in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. We praten met Kamerverlater en nestor staatsrecht Kees van der Staaij over het belang van de lokale binding. Onze onderzoeksredactie dook in de 'vierde vliegroute': hoe zit het nu eigenlijk met die nieuwe aanvliegroute over onze regio naar Schiphol en hoe kan je daar rekening mee houden als je gaat stemmen? Janny Bakker, voormalig wethouder en huidig Eerste Kamerlid, komt praten over haar proefschrift "Anders kijken", over  de manier waarop gemeenten goede zorgoplossingen aan inwoners aan kunnen bieden, daar waar de regelgeving dat nu (nog) niet toelaat. 

We vroegen op straat wat mensen drijft in hun keuze, en of stemwijzers en kieskompassen daarbij helpen. We legden die vraag ook voor aan ProDemos, de uitgever van de Stemwijzer. Diverse kandidaat-Kamerleden uit het Gooi schuiven aan in het radioprogramma: huidig Tweede Kamerlid en portefeuillehouder jeugd Ruud Verkuijlen (VVD), Tweede Kamerlid Joris Thijssen (PvdA/GL) uit Muiderberg, en de Hilversumse bijna-lijsttrekker Ines Kostic van de PvdD. 

De NH Gooi Zaterdag is van 10:00 tot 12:00 uur te horen op NH Gooi Radio, in het hele Gooi te beluisteren via 92.0 FM of online via nhgooi.nl/luister/live.