ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Poezen keuren in Hilversum: "Mijn man komt op de derde plaats" | NH Gooi
  • Zondag 18 februari om 19:02 | bijgewerkt: om 19:40 uur
  • Redactie

De Dudok Arena was vandaag het toneel van een beautyshow voor katten en poezen. In de Hilversumse sporthal zijn dit weekend tientallen echte raskatten gekeurd uit binnen- en buitenland door deskundige juryleden. "Eigenlijk wint iedereen, want alle baasjes vinden zijn of haar kat toch het mooist", vertelt een vrijwilliger van de organisatie.

NH Nieuws

De zaal is aangekleed in een Valentijnsthema en veel kattenmandjes zijn versierd met slingers en hartjesballonnen. Moeder Ylia van den Oever (55) en dochter Megan Eeftenk (27) reizen heel wat af met hun gefokte katten. De beesten worden vol trots geborsteld en vertroeteld. Ze hebben allebei zes katten thuis en fokken graag door. Die katten nemen ze dan mee om titels binnen te slepen. 

Moeder Ylia vertelt dat ze ook een Instagramaccount is begonnen voor haar beestjes. Ze heeft al meer dan 25.000 volgers, laat ze zien.

Tekst gaat door onder foto's.

Verreweg de meeste baasjes in de Dudok Arena zijn fokkers, wat betekent dat ze een raskat hebben om er meer te produceren. Zo'n titel achter de naam van je kat kan betekenen dat die geliefder wordt voor andere fokkers om mee voort te planten. 

"Op de eerste plaats komen mijn kinderen, dan mijn katten en dan pas mijn man"
Vrouw met Sphynx kat

Aan de andere kant van de sporthal staat Agnieszka Bodakowska. Ze heeft haar vier raskatten en een van haar dochters meegenomen. De katten zijn haar grote liefde. "Ik heb geen werk, dus ik heb veel tijd thuis voor de katten en mijn drie dochters", vertelt ze. "Mijn dochters staan op de eerste plaats, dan mijn katten en op de derde plaats staat mijn man", lacht ze. "Maar hij weet dat ik gelukkig ben met mijn katten en de show." 

Haar lievelingskat? De Sphynx. Agnieszka haalt een naaktkat uit het kooitje. "Hij is pas tien maanden oud." De kat is volgens haar echt een lieverdje. "Hij maakt geen ruzie met andere katten. Hij blijft altijd bij je en hij wil altijd knuffelen."

De kat van Agnieszka heeft helaas niet gewonnen. Misschien dat haar lievelingskat er de volgende keer met de titels vandoor gaat. 

Poezen keuren in Hilversum
Agnieszka Bodakowska met haar Sphynx. NH Media

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 20:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren