ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizense oud-paralympiër Djoke van Marum zwemt 6,5 kilometer voor het goede doel | NH Gooi

Huizense oud-paralympiër Djoke van Marum zwemt 6,5 kilometer voor het goede doel

  • Maandag 09 september om 13:33 | bijgewerkt: dinsdag 10 september om 09:24 uur
  • Petra de Beij

De Huizense oud-paralympiër Djoke van Marum heeft gisteren een flink bedrag bij elkaar gezwommen voor het goede doel. Door 6,5 kilometer te zwemmen haalde ze bijna 8.000 euro op. Langs het zwembad stond het vol met toeschouwers.

Djoke van Marum zwemt voor Stichting Ambulance Wens
Djoke van Marum zwemt voor Stichting Ambulance Wens|Harry van het Veld

Djoke verwacht dat het bedrag nog verder zal oplopen: "Ik kreeg veel ondersteuning van vrienden, collega's en cliënten, die ook baantjes zwommen. Ook hun kilometers telden nog mee." 

Alle zwemmers bij elkaar legden een afstand van bijna 58 kilometer af.

Heel tevreden

Gistermiddag om 14.00 uur gaf burgemeester Niek Meijer van Huizen het startsignaal voor Djoke en haar medezwemmers in zwembad de Sijsjesberg.

Djoke: "Ik had mezelf opgelegd dat ik elke 100 meter onder de 2 minuten en 20 seconden moest blijven. Ik ben heel erg tevreden over de tijd die ik heb neergezet, maar ik moet zeggen dat zwemmen voor publiek me wel ook wel een enorme boost gaf."

Oud-paralympiër Djoke van Marum
Oud- paralympiër Djoke van Marum |Harry van het Veld

Ogenschijnlijk fris als een hoentje kwam Djoke het water uit na twee uur en drie kwartier. "Ik voelde me eigenlijk nog heel fit. Wat heel fijn was dat mijn triatloncollega Zulema de laatste 500 meter met me heeft gezwommen, naast me in de baan."

Vannacht heeft Djoke slecht geslapen. "Ik heb geen spierpijn, maar ben wel een beetje brak. Ik zat nog zo vol adrenaline van deze fantastische dag dat ik niet in slaap kwam."

Volgende doel

De volgende prestatie staat alweer op de kalender voor Djoke. Volgend jaar wil ze tien keer 6,5 kilometer wheelen voor de Marloes Vos Foundation, die zich inzet voor inclusieve, toegankelijke sport voor mensen met een beperking.