ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Groep 6 van Rehobothschool in Huizen plant bomen voor Boomfeestdag | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Natuur
  • Woensdag 20 maart om 17:34 | bijgewerkt: om 18:25 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Groep 6 van de Rehobotschool in Huizen hoefde vandaag eventjes niet het klaslokaal in. Ze kregen namelijk les in een bos, waar ze zelf - speciaal voor de Nationale Boomfeestdag - bomen mochten planten. De kinderen leerden over de natuur, het belang van voedselbossen én natuurlijk hoe je het beste een boom in de grond stopt. 

NH Nieuws

Ieder jaar wordt er een Nationale Boomfeestdag georganiseerd om kinderen uit groep 6 meer te leren over bomen. Het Voedselbos in Huizen leek het daarom een goed idee om kinderen op deze speciale dag uit te nodigen zélf een boom in de grond te steken.

Naast de Kinderboerderij in Huizen ligt een bosgebied van zo'n 1,5 hectare. Afgelopen jaar is besloten om hier een Voedselbos van te maken, waar uiteindelijk zo'n tweehonderd soorten eetbare planten moeten komen. Dankzij de inzet van groep 6 van de Rehobothschool staan er vanaf vandaag in ieder geval wijnbessen, hazelaren en lijsterbessen. 

Wat de kinderen verder allemaal leerden en hoe het planten ging, is te zien in de video.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren