ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Anke (11) won in 1972 het NK Rolschaatsen in de Expohal van Hilversum | NH Gooi
  • Zaterdag 23 maart om 12:00 | bijgewerkt: zondag 24 maart om 10:55 uur
  • Erik Bootsman

Hoe is het om als 11-jarige de eerste prijs te krijgen uit handen van schaatsgrootheid Ard Schenk? De Hilversumse Anke Ooms weet het. Zij won in 1972 de rolschaatswedstrijd in de Expohal. Die hal bestaat niet meer, maar de herinnering nog wel.

Erik Bootsman

Anke is het enthousiaste meisje uit de video die maandag bij NH Gooi gepubliceerd werd. De redactie vroeg zich af waar ze zou zijn en of ze zich haar overwinning nog kon herinneren. We kwamen er achter dat Anke nog gewoon in 't Gooi woont en zochten haar op om terug te kijken.

600 jaar Hilversum

De video van afgelopen maandag met de beelden uit de Expohal maakt deel uit van een serie historische filmpjes. Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Hilversum verschijnt er elke 2 weken een nieuw filmpje uit de archieven van Beeld en Geluid. Ze zijn te zien in het FilmTheater, in de centrale hal van Beeld en geluid en bij NH Gooi.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

OLM

Vandaag om 16:00.

Terugluisteren