ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee Bussumse massagesalons gesloten om aanbieden seksuele handelingen | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Maandag 08 april om 16:47 | bijgewerkt: om 18:27 uur
  • Gooise streekredactie

Twee Bussumse massagesalons worden op last van de gemeente gesloten, omdat er seksuele diensten werden aangeboden aan klanten. Dat vertelt burgemeester Han ter Heegde tegen NH. Volgens de gemeente waren er al langer signalen dat de regels niet werden nageleefd. 

Massage stock
Adobe Stock

Het gaat om twee Chinese massagesalons, Bussum telt er in totaal vijf. Gooise Meren kreeg afgelopen december al signalen dat er misstanden zouden zijn. 

De massagesalons zouden seksuele handelingen aanbieden aan klanten, zonder dat klanten daarom vroegen.  

De gemeente stelt dat van twee massagesalons bewezen is dat ze de regels niet naleven. "Het aanbieden van seksuele diensten is niet strafbaar, maar daar moeten seksbedrijven in onze gemeenten wel een vergunning voor hebben. Dat hebben deze twee salons niet", aldus Ter Heegde.

De salons kunnen nog bezwaar maken tegen de sluiting. De verwachting is dat de sluiting volgende week definitief is. Dan wordt ook bekend om welke salons het gaat.

Andere massagesalons

De sluiting van de twee massagesalons valt samen met een onderzoek van regionale krant De Gooi en Eemlander naar misstanden bij de Bussumse massagesalons. Volgens de krant bieden ook de andere drie massagesalons seksuele diensten aan. Gooise Meren geeft aan ook die signalen in de gaten te houden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren