ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bestrijders naar Naarder wijk om 'gevaarlijke' tijgermug te verdrijven | NH Gooi
  • Dinsdag 09 april om 19:28
  • Gooise streekredactie

Er lopen de komende weken bestrijders door de straten van de Naarder wijk Ministerpark die de tijgermug te lijf gaan. Dat gebeurt nadat de tijgermug, die tropische ziektes zou kunnen verspreiden, een jaar geleden al gesignaleerd werd in de buurt. 

Tijgermug stock
Adobe Stock

De bestrijders van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit bezoeken juist de Naarder wijk, omdat de kans bestaat dat er - na het aantreffen van de mug in de buurt een jaar geleden - nog eitjes de winter hebben overleefd waar muggen uit kunnen komen. 

Tijgermuggen kunnen tropische ziektes verspreiden. De kans daarop is nu nog klein, maar als de mug zich definitief in het land vestigt, wordt die kans wel groter. 

De bestrijders speuren door de wijk naar onder meer stilstaand water, waarvan bekend is dat muggen er graag op af komen. Waar het kan, wordt dat water weggehaald. Als dat niet kan wordt er een voor muggen giftig middeltje in gespoten, om er zeker van te zijn dat de muggenlarven doodgaan. Dat middel is niet schadelijk voor mensen. 

Muggenvallen

Halverwege deze maand maken de bestrijders hun eerste ronde, na een paar weken komen ze nog een keer langs. Op verschillende plaatsen worden 'muggenvallen' geplaatst om te kijken of de tijgermug er nog is en of de bestrijding werkt.

Mocht de tijgermug daadwerkelijk weer worden gevonden, dan is de kans groot dat de bestrijders vaker terugkomen. 

Naarders die de tijgermug spotten, worden opgeroepen daar ook melding van te maken. Bewoners van de wijk hebben deze week een poster ontvangen waar ook tips op staan om de tijgermug zelf te lijf te gaan. Dat kan onder meer door zelf al stilstaand water uit de tuin weg te halen en bijvoorbeeld netten over regentonnen te spannen. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 20:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren