ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Motorrijders halen geld op voor Gooise stichting in strijd tegen zeldzame kinderziekte | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Goede doelen
  • Maandag 15 april om 14:54 | bijgewerkt: om 15:03 uur
  • Eva Doesborgh

Een hels kabaal van tientallen motoren gisteren, dwars door Blaricum en Huizen, maar wel voor het goede doel: motorrijders van motorclan Power Bikes Shinobi deden een zogeheten 'ride out' voor de Blaricumse stichting Beat Batten. Met de tocht haalden ze geld op voor het goede doel.

Eva Doesborgh

De motorrijders haalden geld op in de strijd tegen de ziekte Batten, een zeldzame stofwisselingsziekte die ook wel kinderdementie wordt genoemd.

Vanaf zo'n vijf jaar oud beginnen zich langzaam problemen op te stapelen bij kinderen met Batten: ze kunnen steeds slechter zien, krijgen epileptische aanvallen, het geheugen gaat achteruit en ze kunnen in een rolstoel terechtkomen. Kinderen met Batten worden vaak niet ouder dan 25 jaar.

De motortocht startte gisteren in Bodegraven, dat op de route ligt van waar de meesten vandaan komen, de regio Rotterdam. Vanaf daar reden de motorrijders door Utrecht, langs het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar kinderen met Batten behandeld worden, door naar 't Gooi. De motortocht eindigde bij uitspanning 't Nennetje in Huizen.

Het precieze eindbedrag is nog niet helemaal bekend, maar de motorrijders hebben ruim 2.000 euro opgehaald en de teller loopt nog.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren