ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nog veel vraagtekens rond steekpartij: Hilversummer (39) blijft vastzitten | NH Gooi
  • Dinsdag 07 mei om 12:33 | bijgewerkt: om 12:45 uur
  • Lisa Dekker

Het blijft vooralsnog onduidelijk waarom een Hilversummer (39) afgelopen januari vanuit het niets twee mensen zou hebben neergestoken. Vandaag stond de verdachte tussentijds voor de rechter. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Gewonden bij steekincident in Hilversum
Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Bij de steekpartij raakten twee mensen gewond. Omstanders, onder wie kleine kinderen, zouden het allemaal hebben zien gebeuren. De verdachte zou op klaarlichte dag beide slachtoffers hebben gestoken met een mes. Justitie verdenkt de man uit Hilversum van poging tot doodslag.

'Een zeer groot litteken'

Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de man de twee slachtoffers neerstak. Eén slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond in zijn gezicht. Volgens zijn advocaat heeft hij een 'zeer groot litteken' aan het incident overgehouden, waardoor hij nu genoodzaakt zou zijn om zijn baard te laten groeien om de verwonding te verhullen.

Ondanks de ernstige verwondingen van beide slachtoffers hebben zij tot nu toe niet meegewerkt aan letselonderzoek. Het is onduidelijk waarom niet. Hun advocaat zei er bij haar cliënten op aan te dringen dat de slachtoffers alsnog meewerken aan het onderzoek. De slachtoffers waren vandaag niet aanwezig in de rechtszaal.

Korte verklaring

De verdachte is een 39-jarige man uit Hilversum en werd geboren in Syrië. In de rechtszaal was ook een tolk aanwezig, die de verdachte bij stond. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, blijft onduidelijk. De zaak werd vandaag verder niet inhoudelijk behandeld.

In een korte verklaring zei de verdachte wel dat de twee slachtoffers hem zouden hebben aangevallen en mishandeld. De verdachte zei geen mes te hebben gebruikt. Toen de rechter aan hem vroeg hoe de slachtoffers dan aan hun steekwonden zijn gekomen, wist de verdachte dit niet. 

Voldoende ernstige bezwaren

Vanwege de zware beschuldigingen wees de rechter een verzoek tot vrijlating van de man af. Volgens de rechter zijn er 'voldoende ernstige bezwaren' om de verdachte nog langer vast te laten zitten.

Op 5 juli staat de verdachte opnieuw voor de rechter. Dan gaat de zaak verder.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

OLM

Vandaag om 16:00.

Terugluisteren