ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse scholieren met beperking ontdekken nieuwe sporten op sportdag | NH Gooi

Hilversumse scholieren met beperking ontdekken nieuwe sporten op sportdag

  • Regio Streek
  • Zaterdag 08 juni om 10:00
  • Eva Doesborgh
NH Nieuws

Vol enthousiasme verzamelden zo'n 170 Hilversumse scholieren met een beperking zich voor hun jaarlijkse sportdag. Deze keer niet op de voetbalvelden van Olympia, maar op de Gooise Atletiek Club. "De kids kunnen hier kennismaken met sporten die ze misschien nog nooit hebben gedaan", vertelt organisator Emilie Dahmen.

De leerlingen komen van drie Hilversumse scholen in het speciaal onderwijs. De Mozarthof en Klimop zijn al vaker samen wezen sporten, maar dankzij de nieuwe locatie kon dit jaar ook de Trappenberg erbij zijn. "Op die school zitten ook kinderen in een rolstoel. En die kunnen niet op een voetbalveld, maar wel op de atletiekbaan", legt Dahmen uit.

Met de sportdag hopen ze de scholieren te enthousiasmeren voor de sportverenigingen. "Als de leerling de sport leuk vindt, dan zijn de lijntjes hierdoor heel kort. Het mooiste is natuurlijk dat de sportvereniging er dan een vervolg aan kan geven", vertelt Victor Buteröwe, de regiocoördinator van aangepast sporten.