ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum kan protesterende buurt nog niet helpen: nog geen 'nee' tegen supermarkt | NH Gooi

Hilversum kan protesterende buurt nog niet helpen: nog geen 'nee' tegen supermarkt

  • Donderdag 27 juni om 11:05 | bijgewerkt: om 11:33 uur
  • Lisa Dekker

Buurtbewoners uit Hilversum Zuid protesteerden gisteravond met grote actieborden tegen de komst van supermarkt Hoogvliet. Het is al jaren een heet hangijzer en woensdagavond lag het dossier opnieuw op tafel tijdens een politieke vergadering. Ondanks het verzet heeft de gemeenteraad de verhuisplannen van de supermarkt nog niet definitief verworpen.

Bewoners voeren actie tegen de verhuizing van de Hoogvliet in Hilversum Zuid
Bewoners voeren actie tegen de verhuizing van de Hoogvliet in Hilversum Zuid|NH Media

'Kies voor de bewoners' stond er duidelijk op de actieborden van de Hilversummers voor het raadhuis woensdagavond. Ze protesteren al jaren tegen de verhuizing van Hoogvliet naar hun wijk, omdat ze bang zijn voor de toenemende verkeersdrukte, het tekort aan parkeerplaatsen en de geluidsoverlast in hun wijk. Saillant detail: de supermarkt staat nu vijfhonderd meter verderop.

Maar, de commissie besloot gisteravond om het besluit over de eventuele komst van de supermarkt door te schuiven naar de raadsvergadering over twee weken. En daar zijn de actievoerders niet blij mee. 

"Hoelang blijven we dit oprekken?", vraagt Dennis de Boer zich af, die ook op de vergadering af kwam. "Het participatietraject is niet goed gegaan, er is heel veel tegenstand vanuit de buurt, het past gewoon niet in deze mooie, groene buurt. Dus nu gewoon zeggen: nee. Durf er een klap op te geven."

Een deel van de buurt voerde deze week actie tegen de verhuizing van de supermarkt naar hun buurt. Kijk:

NH Nieuws