ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse straatmuzikant Dominic al 30 jaar in het vak: feestje op zijn vaste stek | NH Gooi

Hilversumse straatmuzikant Dominic al 30 jaar in het vak: feestje op zijn vaste stek

  • Woensdag 07 augustus om 14:40 | bijgewerkt: donderdag 08 augustus om 09:59 uur
  • Erik Bootsman
Erik Bootsman

Hij is inmiddels een bekend gezicht in het centrum van Hilversum: straatmuzikant Dominic. Vandaag is zijn 30-jarige jubileum als gitarist. Dat vraagt om een bescheiden feestje, op de plek waar hij meestal te vinden is. 

Straatmuzikant Dominic
Straatmuzikant Dominic viert 30 jaar in de muziek|Leo Kerkhoff

Je ziet 'm regelmatig in de winkelstraat of bij de achteruitgang van de C&A op de Zeedijk. Dominic is herkenbaar aan zijn lange dreadlocks en zijn akoestische gitaar. Zijn 30-jarige jubileum gaat, net als hijzelf, niet onopgemerkt voorbij. Van een kleine, maar trouwe fan krijgt hij een ballon aangereikt. 

Lopend naar Keulen

Dat Dominic muzikant in Hilversum is geworden is puur toeval. 10 jaar geleden besloot hij van Amsterdam naar Keulen te lopen en kwam hij door Weesp en Hilversum. Het was op dat moment net Bevrijdingsdag en de sfeer in het dorp beviel hem zo goed dat het hem niet meer losliet. 

Al 7 jaar speelt Dominic nu als muzikant op de Hilversumse straten. Voornamelijk in het centrum, maar ook op andere locaties laten hij en zijn gitaar van zich horen. 30 jaar in totaal is hij nu muzikant.