ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wachten op woningen: Huizer bouwproject weer verder vertraagd | NH Gooi

Wachten op woningen: Huizer bouwproject weer verder vertraagd

  • Maandag 19 augustus om 13:29
  • Ingmar Meijer

Het gaat nóg langer duren voordat er woningen gebouwd gaan worden op het terrein van de voormalige Huizer Silverdome-discotheek. De bouw kan niet zoals gehoopt volgende maand starten. De extra vertraging is veroorzaakt doordat het stuk grond aan de Bestevaer nog niet klaar is gemaakt om bebouwd te worden.

Locatie Silverdome Huizen
Locatie Silverdome Huizen |Pieter Witte

Het blijkt dat er op het al jaren braakliggende terrein nog kabels, leidingen en riolering in de grond zitten. Het gaat vooral om zaken die nog rondom de plek waar gebouwd gaat worden heen in de grond liggen. Voordat de Huizer aannemer kan gaan bouwen, moet dit eerst allemaal zijn weggehaald.  

“De bouw kan onder toezicht van de netbeheerders plaatsvinden. Welke maatregelen daarbij nodig zijn moet bezien worden in overleg met nutspartijen. Dit brengt met zich mee dat eind september nog niet gestart wordt met de bouw”, zo meldt wethouder Roland Boom in een brief aan de gemeenteraad.

Tekst loopt door.

Eerder dit jaar maakte de gemeente bekend dat de lokale projectontwikkelaar Verwelius het bouwproject overneemt, nadat de vorige bouwer besloot het project stil te leggen.

De bouw van 53 appartementen met een parkeergarage was financieel geen haalbare kaart meer. Daardoor besloot de vorige bouwer in 2022 te wachten, totdat de markt qua bouwkosten weer wat zou verbeteren.  

Bouwproject overgedragen

Dat gebeurde niet, waarna de initiatiefnemer besloot dat het beter was om het project over te dragen aan een andere ontwikkelaar. Dat werd dus Verwelius, maar wel met de voorwaarden dat ze het project kunnen 'versoberen'.

Het was de bedoeling dat het bouwen eind volgende maand zou beginnen. Dik twee jaar later zou de klus dan af moeten zijn, maar dat lijkt nu niet meer haalbaar gezien de nu al opgelopen extra vertraging.