Kunstcafé Huizen

Huizen - Muziek, textiele kunst, vogels in de Eempolder en een presentatrice die onder meer filmt, dat zijn de ingrediënten van het komende Huizer Kunstcafé in de Boerderij. De werkgroep Kunstcafé van de immer actieve Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft met haar creatieve speurtocht weer een boeiend programma geschapen. Op woensdag 29 november gaat het allemaal weer gebeuren in De Boerderij aan de Hellingstraat 9. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30. Het inloopmuziekje wordt weer verzorgd door Aad Overeem saxofoon en Nol van Bennekom toetsen.

De presentatie is deze keer in handen van de filmer en filmregisseur Josephien Rosendal, die al heel jong is begonnen met tekenen en later ook met muziek maken. De combinatie van beelden en geluid/ muziek was wat haar aantrok bij het filmen

Charllotte Karlsted
De Duits-Zweedse songwriter en vocaliste Charllotte verstaat de kunst om het publiek volledig voor zich te winnen met haar herkenbare stemgeluid en sterke timing. Ze heeft drie cd’s en vier ep’s op haar naam staan, waarbij Scandinavische invloeden hier en daar herkenbaar zijn in haar authentieke stijl.
Charllotte werd in het Duitse Jever geboren en woonde in haar jeugd op verschillende plekken in Duitsland en Engeland. Dankzij haar Zweedse moeder bracht Charllotte in haar jeugd ook veel tijd in Zweden door. Ze verhuisde naar Amsterdam om aan het conservatorium te studeren bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Ze volgde masterclasses bij Edwin Rutten, Michiel Borstlap, Mark Murphy, Bobby mcFerrin, Dianne Reeves en Tuck & Patti.
Charllotte wordt begeleid door een trio bestaande uit Wolfgang Maiwald piano, Dave Sahanaja bas en slagwerker Franc auf dem Brinke-Snellen.

Textiele kunstwerken
Het werk van Madelon de la Rive Box moet gerekend worden onder "textiel". In de loop der jaren zijn materialen en techniek bij haar tot een nogal persoonlijk gereedschap geworden. Zoals een schilder verf gebruikt, gebruikt Madelon textiel (lappen, stiksels en soms gecombineerd met ander materiaal). De kleden hebben dikwijls landschappen als achtergrond voor het verhaal. Dit onderwerp ligt vaak op het snijpunt van Oosterse en Westerse filosofie. Ze doet in principe niet mee met mode en streeft ze naar tijdloos werk. Madelon de la Rive Box deed haar opleiding op de Rietveld Academie in Amsterdam en vanaf 1976 is zij gaan exposeren in binnen en buitenland o.a. Australië, Engeland, Frankrijk, India en in Nederland.

Vogelwereld
Toen Jan Mooij in 2004 van Eindhoven naar Het Gooi verhuisde was hij al een vogelaar in hart en nieren. Na zijn verhuizing was het een logische stap om lid te worden van de Vogelwerkgroep en uiteraard werd hij met open armen ontvangen: ‘Ik was een redelijk ervaren vogelaar; die wilde men wel hebben.’ Hij viel met zijn neus in de boter, want toen hij aangaf lid te willen worden van de Subgroep Eempoldertellingen, vroeg men hem meteen of hij coördinator wilde worden. Hij vertelt erover in het kunstcafé.

Fragment

Zaterdag 25 november 2017 uitgezonden in 6FM Zaterdag

Meer over dit fragment