ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aankomst Sint Nicolaas in Huizen | NH Gooi
  • Zaterdag 16 november 2019
  • Regio Huizen

Zaterdag 16 november 2019 komt de Sint met zijn Pieten aan in de gemeente Apeldoorn. Na de ontvangst daar stapt hij over op ´Pakjesboot 15´ en vaart hij meteen naar Huizen. De Sint: “In overleg met de Hoofdpiet was besloten niet meteen naar Huizen te komen, want het is voor mij en de Pieten een erg drukke dag. Maar we komen toch!”

Dat de Sint toch doorreist naar Huizen is te danken aan burgemeester Sicko Heldoorn. Hij heeft aan de kinderen, die vorig jaar bij de intocht aanwezig waren, beloofd de Sint een brief te schrijven, met het verzoek na zijn intocht in Apeldoorn naar Huizen te komen. De brief is geschreven met als resultaat: De Sint komt!

De feestelijkheden rond de aankomst van Sint Nicolaas beginnen op zaterdag 16 november om 14.00 uur, in de werkhaven van het Nautisch Kwartier. Op de kade zijn optredens van het Pietenorkest en de jeugdgroepen van Winterguard The Pride en Dansschool Laresz. Om ongeveer 14.20 uur vaart de pakjesboot de haven binnen, vergezeld door Huizer Botters, de boot van de Huizer Reddingsbrigade en de boot waarop de Pietenband speelt.
De Sint vanuit Spanje: “Ik vind dat een geweldig moment. Kinderen maar ook ouderen die mij en de Pieten toezingen. Ik zal zorgen dat we met z’n allen aan dek staan en zwaaien”.

Sint Nicolaas en de Pieten worden verwelkomd door Niek Meijer, de nieuwe burgemeester van Huizen, en Niels van den Boogaard, de baas van het hotel waar de Sint die nacht gaat slapen. Daarna maken de Sint en burgemeester een rondgang langs de kinderen. De strooipieten delen pepernoten uit. In de Pakjesboot ligt maar liefst 300 kg om uit te delen! Er zijn ook glutenvrije pepernoten, die uitgedeeld worden door een Glutenpiet, te herkennen aan een schort met groen logo. Meer informatie hierover staat op www.glutenvrij.nl

Om 15.30 uur gaat de Sint naar het hotel om uit te rusten van de drukke dag. De Pakjesboot vertrekt dan om cadeaus op te halen die Sint en Pieten de komende twee weken bij de kinderen gaan bezorgen.

Meer informatie over de intocht staat op SintinHuizen.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren