ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Themaochtend: Aandacht voor levensvragen in bibliotheek Huizen | NH Gooi
  • Woensdag 20 november 2019
  • Regio Huizen

In het dagelijks contact met de mensen om je heen, hoor je van lief en leed. Mensen vertellen je over het leven van alledag, maar ook over ziekte, eenzaamheid, familiecontacten, levensgeschiedenis of dilemma’s waar ze mee worstelen.

Aandacht voor levensvragen is belangrijk. Daarom wordt deze themaochtend georganiseerd door het Centrum voor Levensvragen Gooi en Vechtstreek in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Deze ochtend is Esli Jongen, consulent levensvragen, verbonden aan het Centrum voor Levensvragen Gooi en Vechtstreek, te gast en zij legt uit wat levensvragen zijn, hoe je ze herkent. In verschillende verhalen kunnen levensvragen verscholen zijn. Het zijn vragen over wat mensen werkelijk belangrijk vinden in hun leven. Aandacht voor levensvragen is belangrijk. Ze kleuren het leven met zin en betekenis. Maar soms zitten ze dwars, leggen ze beslag op je gedachten. Erover praten helpt en geeft ruimte. Denk aan vragen als: Hoe ga ik verder met mijn leven? Wat voor zin en betekenis heeft mijn leven (gehad)? Welke onverwerkte zaken maken mij onrustig? Ben ik mijn naasten niet tot last? En het gevoel er alleen voor te staan.

Daarnaast is het belangrijk te weten wat je als naaste, buur of goede vriend kunt doen om te helpen. De consulenten van het Centrum voor Levensvragen zijn geschoold als geestelijk verzorgers en kunnen bijstaan met een vertrouwelijk gesprek. Zij zijn oprecht betrokken en gericht op het begrijpen van ieder zijn verhaal. De consulenten bieden ondersteuning bij moeilijke morele beslissingen en het zoeken naar perspectieven die wellicht bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van het leven.

Locatie: Bibliotheek (Huiskamer) Huizen
Datum: woensdag 20 november 2019
Tijd: 10.30-12.00 uur
Kosten: gratis

Reserveren geadviseerd via www.bibliotheekhlb.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren